Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta majonnäs grundrecept

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Äkta supergod majonnäs. Receptet är taget från AMU i Hbg, där jag gjorde min kockutbildning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda senaps pulvret med vatten Tillsätt äggulorna, salt och peppar Tillsätt oljan under vispning först droppvis och sedan i en fin stråle När majonnäsen börjar tjockna tillsätt lite vinäger. Gör detta i omgångar tills alla olja och vinäger är tillsatt. Smaksätt med worchestersås. Häll upp majonnäsen i en ren bunke. Täck ytan med smörpapper. förvara i kyl
  2. Se till att alla ingredienser har samma temperatur (rumstemperatur eller kylskåpskalla) Häll ej i oljan för snabbt utan i en fin och jämn stråle.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AsaMa 23 mars 2013

    Är det rätt mängd salt uppgivet? Majonnäsen gick ihop jättefint men den blev oanvändbar pga saltet. den blev ittersalt.

  • Boz 23 februari 2024

    Från AMU-centers receptpärm - skitgod majo.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.