Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel- och kardemummakaka med vaniljglasyr

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här kakan är riktigt saftig och god med fin smak av både kanel och kardemumma. Kakan passar alldeles utmärkt att servera till te, kaffe eller ett glas mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor sockerkaksform som rymmer 2-2½ liter.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser till kakan. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner de torra ingredienser i smeten. Häll upp smeten i formen.
  3. Kärna ur äpplena, dela dem på mitten och skär i ½ cm tjocka skivor. Blanda kanel och socker och strö över äppelskivorna. Lägg äppelskivorna omlott i ett cirkelmönster i smeten och stick ner dem lite.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Ta ut och låt kakan sätta sig i formen ca 5 minuter. Vänd sedan upp den på en tallrik med en bit bakplåtspapper och låt svalna.
  5. Värm mjölken till glasyren i en liten kastrull och låt smöret smälta däri. Ta från värmen coh vispa genast i florsocker och vaniljsocker. Bred ut glasyren på kakan och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.