Den här kakan är riktigt saftig och god med fin smak av både kanel och kardemumma.
Kakan passar alldeles utmärkt att servera till te, kaffe eller ett glas mjölk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en stor sockerkaksform som rymmer 2-2½ liter.
- Rör ihop alla torra ingredienser till kakan. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner de torra ingredienser i smeten. Häll upp smeten i formen.
- Kärna ur äpplena, dela dem på mitten och skär i ½ cm tjocka skivor. Blanda kanel och socker och strö över äppelskivorna. Lägg äppelskivorna omlott i ett cirkelmönster i smeten och stick ner dem lite.
- Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Ta ut och låt kakan sätta sig i formen ca 5 minuter. Vänd sedan upp den på en tallrik med en bit bakplåtspapper och låt svalna.
- Värm mjölken till glasyren i en liten kastrull och låt smöret smälta däri. Ta från värmen coh vispa genast i florsocker och vaniljsocker. Bred ut glasyren på kakan och låt stelna.
Publicerat den
21 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar