Sockerkaksbotten som smaksätts med torkade fikon och madeira essens. Som pricken över i:et toppas kakan med en läskande färskostglasyr med apelsinsmak.
Instruktioner
- Finhacka fikonen och låt dem ligga och dra i madeira essensen.
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Vänd till sist ner fikonhacket och essensen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 24-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyr:
Riv skalet på apelsinen, och pressa saften. Rör ihop saft och skalrasp med de andra ingredienserna till en slät glasyr, Smak- och färgsätt glasyren efter eget tycke och smak.
- Bre ut glasyren på kakan då den svalnat och garnera efter önskemål.
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
16 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar