Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Alkoholfria Fikon i Madeira rutor

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Sockerkaksbotten som smaksätts med torkade fikon och madeira essens. Som pricken över i:et toppas kakan med en läskande färskostglasyr med apelsinsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka fikonen och låt dem ligga och dra i madeira essensen.
  2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Vänd till sist ner fikonhacket och essensen.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 24-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  4. Glasyr: Riv skalet på apelsinen, och pressa saften. Rör ihop saft och skalrasp med de andra ingredienserna till en slät glasyr, Smak- och färgsätt glasyren efter eget tycke och smak.
  5. Bre ut glasyren på kakan då den svalnat och garnera efter önskemål.
  6. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.