Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconlindad och västerbottenfylld kyckling med tillbehör

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En lyxig rätt som passar på helgen eller vid andra festliga tillfällen. Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skala morötter, palsternacka, lök och potatis. Skär alltsammans i tunna skivor och lägg i en stor form tillsammans med 7 dl grädde och pressa i 6 vitlöksklyftor (kan varieras efter smak). Blanda alltihopa med händerna tillsammans med grovmalen svartpeppar och salt. Riv därefter 100 g Västerbotten ost och strö över. Ställ formen åt sidan så länge.
  2. Skär ett snitt i varje kycklingfilé, inte hela vägen igenom utan bara som en ficka i varje. Skär bort 50 g av västerbottenosten och lägg undan. Skär resterande 200 g av västerbottenosten i små stavar och lägg i fickorna på kycklingfiléerna. Ta lite plastfolie runt varje filé och linda tätt. Lägg alla filéer på en plåt med lite vatten i botten och stoppa in i ugnen i ca 2 minuter. Låt de svalna, ta bort plasten och linda därefter in kycklingfiléerna med 2 baconskivor runt varje filé. Ställ in gratängformen i ugnen och låt vara inne i ca 35 minuter. Sätt en stekpanna på ganska hög värme på spisen. Stek kycklingen så att den får fin färg och krydda med salt, cayennepeppar, chilipulver och peppar. När dom har fått fin färg så lägg dom i en ugnsfast form och låt stå tills det är ca 10 minuter kvar på potatisgratängen.
  3. Tag fram en liten kastrull och häll i resten av grädden tillsammans med ca 3 msk kycklingfond, lite salt och peppar och låt detta koka upp. Tillsätt lite paprikapulver och smaka av med eventuellt lite mer kryddning. Tillsätt maizena tills du har en bra tjocklek på såsen.
  4. Sätt en stekpanna på högsta värmen på plattan och börja skiva champinjonerna i tunna skivor. Finhacka persiljan och skala resten av vitlöken. Lägg en stor klick smör i stekpannan när den är varm och sedan champinjonerna, låt dessa få lite färg och pressa i vitlöken och låt detta steka ca 1-2 minuter. Tillsätt sedan persiljan precis innan du tar bort alltsammans från plattan.
  5. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Krydda med lite örtsalt och grovmalen svartpeppar. Riv resten av osten över och stoppa i ugnen ca 3 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.