Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med fikon och valnötter

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Butterkaka med smarrig glasyr fullproppad med valnötter och färska fikon. Smaken av fikon gifter sig fint med de knapriga nötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölkblandningen över jästen, rör om tills jästen har löst sig.
  2. Blanda i socker och salt. Tillsätt mjöl och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt den jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Knåda degen med resten av mjölet och kavla ut den till en rektangel. Bred på smör och pudra över socker och kanel. Rulla ihop degen och dela den i skivor, ca 2½ cm breda.
  5. Lägg bitarna i en långpanna, ca 26x35 cm., med bakplåtspapper. Lägg bullarna med ena snittytan uppåt. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 7-10 minuter eller tills de har fått färg.
  6. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och koka på medelvärme under omrörning. Glasyren är klar när den är som sirap i konsistensen. Häll den över bullarna och garnera med färska fikon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.