Butterkaka med smarrig glasyr fullproppad med valnötter och färska fikon. Smaken av fikon gifter sig fint med de knapriga nötterna.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Smula ner jästen i en bunke. Häll mjölkblandningen över jästen, rör om tills jästen har löst sig.
- Blanda i socker och salt. Tillsätt mjöl och arbeta degen tills den släpper från kanterna. Låt den jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Knåda degen med resten av mjölet och kavla ut den till en rektangel. Bred på smör och pudra över socker och kanel. Rulla ihop degen och dela den i skivor, ca 2½ cm breda.
- Lägg bitarna i en långpanna, ca 26x35 cm., med bakplåtspapper. Lägg bullarna med ena snittytan uppåt. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 7-10 minuter eller tills de har fått färg.
- Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och koka på medelvärme under omrörning. Glasyren är klar när den är som sirap i konsistensen. Häll den över bullarna och garnera med färska fikon.
Publicerat den
19 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar