Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Denna chiligryta äter man ofta i norra Mexico. Och vi här hemma gärna på vinter,men den är lika god på sommar. Man får prova sig fram så att man får rätt styrka på grytan, alla tycker inte om starkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd gärna järngryta. Fräs lök, vitlök, jalapenos, blekselleri i en stekpanna, lägg över sen i grytan. Stek köttet lite i sänder och rör om så att den steks på alla sidor, lägg över i grytan. Blanda chilipulver med mjöl och strö det över köttet i grytan. Lägg i bacon. Häll på buljong och öl så att vätskan täcker. Koka upp. Sänk värmen så att grytan småkokar. Rör ner spiskummin, paprikapulver, oregano, koriander, socker, kakao och chipotlepastan. Rör ofta så att grytan inte bränns fast i botten. Fortsätt att småkoka till köttet nästa faller sönder 2-3 timmar. Smaka av ett par gånger under tiden om det ev. skall vara mer styrka, mer kryddor eller mer salt. Strö över persiljan innan servering.
  2. Tips: Tillaga den gärna dagen före så att den får mogna.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Nettie 23 mars 2008

    Bland det godaste jag någonsin ätit. Fem stjärnor räcker inte !!

  • Gillsan 1 augusti 2008

    megagott ska göras fler gånger en femma i betyg till dig

  • hellea 27 september 2009

    Smaskigt och enkelt att göra, värt att vänta på! Kommer att göras många gånger.

  • mannemaniac 29 november 2009

    Persilja i mexikansk mat? Hur tänkte du där? /Manne

  • Lennart_58 4 januari 2010

    Har varken tackat eller betygsätt denna rätt. Åtgärdat nu, 5p, tack så mycket o den VAR verkligen god, jättegod.

  • sunblaster 14 januari 2011

    Suveränt god! Bästa chillin jag provat. Några tips från mig: reda av den på slutet. Om den kokar utan mjöl behöver man inte passa så noga för fastkokning. Tillsätt hälften av löken sista halvtimmen så att grytan får lite mer konsitens (lök som kokar i två timmar syns inte längre...).

  • loudspeaker 26 mars 2011

    Underbart gott! Har gjort denna rätt ngr ggr nu. Personligen föredrar jag att gå ner med lite mindre spiskummin och koriander. Har även testat receptet med nötfärs istället för högrev, men det är inte att rekommendera. Chili ska kokas på köttbitar - INTE färs. Tack Segerwitch!

  • christincarlsson 2 augusti 2011

    Verkligen supergod. Klar 5: a

  • dolores 1 mars 2012

    Bara att instämma ------BRA BRA. Var lite skraj för alla kryddorna men det var perfekt.

  • sseheha 16 juli 2012

    Tyvärr inget som föll oss i smaken. Blev alldeles för starkt trots att vi höll oss till de lägre måttangivelserna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.