Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con pollo med ris och gräddfil

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En härlig och mustig chilidoftande gryta med kyckling och bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklinginnerfilé i tredjedelar och krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  2. Hacka lök, kärna ur och finhacka chili. Smält smör i en stor gryta, pressa i vitlök och fräs tillsammans med löken och chilin på medelhög värme i 3 minuter.
  3. Koka ris.
  4. Tillsätt kycklingen, passerade tomater, 3 dl vatten, buljong, chilipulver, paprikapulver, rödvinsvinäger, spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka i 15-20 minuter.
  5. Skölj blandade bönor och majs och låt rinna av i ett durkslag. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Tillsätt bönorna, paprikan och majsen i grytan. Koka i 2 minuter tills allt är varmt.
  6. Ta fram gräddfil. Servera chilin med riset och en klick gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.