Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med kolaglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kladdig chokladkaka med en ljuvlig kolaglasyr. Himmelskt gott som ingen kan motstå!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från värmen, rör i socker och lätt vispade ägg. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 27 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 12-15 minuter.
  4. Koka ihop grädde, socker och sirap till en tjock sås, 20-25 minuter. Dra kastrullen från värmen, rör ner hackad choklad och smör. Låt glasyren svalna något.
  5. Häll glasyren över kakan i formen. Garnera med exempelvis chokladlinser. Servera kakan gärna med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.