Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolapaj med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Serverad med halvsmält vaniljglass är den en av mina favoriter. Den är lika god med vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Tryck ut den i en pajform, nagga och ställ i kyl minst 30 minuter.
  2. Gör under tiden fyllningen.
  3. Koka ihop grädde, sirap och strösocker i en vidbottnad gryta. Vispa så det inte fastnar på botten. Koka i ca 40 - 45 minuter eller tills kolan tjocknat.
  4. Passera under tiden hallonen genom en sil. Frysta hallon tinas innan.
  5. När kolan är färdig tas den av från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i kolan under omrörning. Avsluta med att röra ner hallon och vaniljsocker. Låt svalna.
  6. Grädda pajskalet i 175º, i mitten av ugnen ca 20 - 25 minuter. Låt även det svalna.
  7. Häll chokladhallonkolan i pajskalet och ställ kallt att stelna.
  8. Dekorera med hallon, sikta florsocker över och servera med halvsmält vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Qaiza 28 mars 2011

    Mmmm! Den var riktigt god, ska göras fler gånger. Jag serverade den med hemgjord hallonglass.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.