Såsen som görs på marinaden är en klar höjdare.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla plaståsar och häll på marinaden. Marinera 12-24 tim. Vänd köttet några gånger under tiden.
- Bryn köttet runt om i en stekgryta och salta, men se upp med värmen, eftersom det söta, lätt blir bränt. Lägg fläskkarrén med den köttiga sidan neråt i stekgrytan och häll över det mesta av marinaden.
- Låt steken puttra i ca 45 minuter. Vänd den sedan och stick i en köttermometer. Tillsätt resten av marinaden efter hand under stekningen.
- Stek tills termometern visar 80-85 grader. Ta upp steken och låt den vila medan såsen görs.
- Sila skyn och späd med buljong så att det blir 4 dl. Koka upp, skaka samman vetemjöl och grädden och vispa ner redningen i såsen. Koka såsen i 4-5 minuter och smaka av med salt och peppar.
- Skär loss köttet från benen och skär det i skivor. Servera med såsen samt med grönsaker och ex. klyftpotatis.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket annorlunda smak men väldigt gott
Sorry, inget som föll oss i smaken.