Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Coq au vin

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den typiska franska nationalrätten framför andra är coq au vin, eller "tupp i vin". En härligt väldoftande gryta att ställa fram på bordet en söndag i höst- eller vintermörkret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, torka och skär fågeln i mindre bitar. Ansa champinjonerna och skala lökarna. Bryn champinjonerna och löken i lite matfett. Lägg åt sidan. Skär fläsket i bitar och stek det knaprigt. Ta det ur pannan och bryn kycklingdelarna i fettet som finns i pannan.
  2. Lägg i tomatpuré, lagerblad och pressad vitlök. Tillsätt vinet och kryddorna och låt koka i ca 20-30 minuter.
  3. Skölj och skiva selleristjälkarna. Skölj persiljan. Lägg selleri, lök, svamp och persilja i grytan och låt puttra ca 20 minuter.
  4. Ta upp persiljekvistarna och lägg i fläsket. Smaka av, tillsätt ev mera kryddor. Klipp färsk persilja över grytan innan du serverar den.
  5. Kokt ris, gärna råris, eller kokt potatis passar bra till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kossan 20 december 2008

    Stor favorit här hemma har det blivit. Mycket, mycket gott. Tack för ett bra recept.

  • maria_wijk 31 oktober 2009

    Jättegott. Nästa gång ska vi prova den på kyckling och se om det blir någon skillnad mot för att använda tupp.

  • Christerlindee 29 november 2009

    En av de bästa middagar jag har lagat.

  • MariaBergman 26 maj 2010

    Mycket gott! Köttet blir nog ännu mörare om man kokar det lite längre, det ska jag prova nästa gång. Det var nästan ännu godare dagen efter när alla smaker hade "gottat" till sig ordentligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.