ett recpet på engelsk och irländsk julkaka. mycket god och har gjort succe på julmarknader och i julkorgar här i irland.
Instruktioner
- Dag 1:
Blanda ihop all ingredienser till fruktblandningen. Ror om noga sa att allt fordelas bra och hall over whiskeyn och conjaken.
Tack burken med hushallsplast och lat sta i 1 till 3 dagar.
- Dag 2 (eller 3 eller 4)
vispa mjukt men ej smalt smor med sockret tills det ar fluffigt.
- vispa ner ett agg i sander, det kan se ut som att smeten skar sig men det gor inget.
- Fortsatt att vispa medan du tillsatter kruddorna, vaniljen, sirapen och saltet.
- Sla av elvispen och ror forsiktigt ner mjol och riven morot och ror sedan ner den blandade frukten.
- Hall ut smeten i smorpappers inlindad kakform (eller i muffins eller minimuffins formar for mindre storlek)
- gradde kakan i 150 graders varme i 3 1/2 till 4 1/2 timme. (for muffins ca 30 minuter, minimuffins ungefar 15 minuter)
- Nar kakan har svalnat kla den i marsipan och sedan sockerpaste och dekorera fritt.
- For muffins och minimuffins anvand en mjuk kristyr och hall den over toppen pa muffinsen och dekorera sedan fritt (t. ex med sma roda marsipankulor.)
Publicerat den
25 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har inte sett dessa tidigare! Brukar gå på farmersmarket runt om i Cork.... Låter dock goda, ska jag testa :-)