Festlig köttlimpa

Allt-i ett-rätt med köttfärslimpa,potatisgratäng och grönsaker

Betyg (4 röster)
Antal personer
5-6
Festlig köttlimpa

Ingredienser

köttlimpan:
c:a 700 g nöt- eller blandfärs
1/2 dl rivet franskbröd eller ströbröd
2 dl mjölk
1 liten riven lök
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk rosmar
oliver med paprikafyllning efter behag
salt
peppar

potatisgratäng och grönsaker:

1 kg potatis (c:a 14 st medelsmå potatisar)
2 små auberginer
2 rödlökar
200 g fetaost av god kvalitet
250 g coctailtomater
2 dl vispgrädde
3 msk olivolja , gärna en del smaksatt m basilika el lime
oliver med paprikafyllning
salt

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen. Låt stå och svälla c:a 10 minuter.
Skala under tiden potatisen, och skiva tunt. Lägg den i en bunke och salta. Vänd potatisen så saltet fördelas jämnt.
Olja en stor, rektangulär form lätt.
Blanda ned köttfärsen i smeten du gjort tidigare, forma därefter färsen till en långsmal limpa, lämna utrymme kvar i kortändarna av formen. Strö ut den skivade potatisen runt om, grädda i 15 minuter.
Skär auberginer och rödlök i bitar, blanda oljan och salt i en skål och vänd ned grönsakerna. Skär tomaterna i halvor, skiva oliverna.
Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader.
Häll vispgrädden över potatisen, strö över aubergine, lök, tomater och oliver. Grädda i c:a 35 min.
Tag ut och strö över fetaosten.
Visningar:
6994
Sparat:
96

LIKNANDE RECEPT

Anjushkas veget
över 2 månader
Anjushkas veget
över 2 månader
Ostgratinerad k
över 2 månader