Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med Martini bianco och honungsrotsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Förföriskt gott på festen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttet och såsen: Skiva filén i centimetertjocka skivor. Gnid in med salt och vitpeppar. Stek på medelvärme tills skivorna är färdiga och lägg över dem på ett fat så länge.
  2. Häll Martini och creme fraiche i pannan och vispa upp med stekskyn. Smula i buljongtärningen och skvätt i lite soja för färgen. Låt det puttra i ca 2 minuter, halvera vindruvorna och lägg i dem i såsen, låt puttra någon minut till. Red eventuellt med Maizena eller mjöl.
  3. Rotsakerna: Klyfta potatis, lök och morötter, skär palsternacka och kålrot i stavar. Häll oljan i en långpanna eller ugnsform och tillsätt rotsakerna. Rör om ordentligt och salta lite.
  4. Ställ in i ugn på 225°c i 30 minuter, rör om då och då. Ringla över honungen och rör tills alla rotsaker fått honung på sig, låt stå i ugnen 5-10 minuter till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mumsan 17 oktober 2009

    Sanslöst gott!!!! Klar 5:a!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.