Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fräsch keylimepie

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Syrlig och mumsig. Mätt efter middagen... du orkar den ändå :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kexen till små smulor (eller lägg dem i plastpåse och smula dem med en kavel) Blanda smulet med smält smör och tryck ut kexmassan jämt i en form med löstagbar kant eller annan pajform, 24–26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt pajskalet kallna.
  3. Riv skal och pressa ur saften av limefrukterna. Vispa lätt ihop kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal (spara lite rivet skal på en tallrik till garneringen) och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i drygt 30 minuter. Sila sedan smeten genom en finmaskig sil för att få bort det mesta av skalet.
  4. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen i cirka 20. Låt svalna och kyl sedan ordentligt. Spritsa grädde och smula över lite limeskal för ett läckert utseende.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.