Alltid gott med cheesecake! Denna med pepparkakor, havreflarn, grädde, Philadelphiaost som toppas med rom och vaniljbär.
Instruktioner
- Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.
- Vispa äggulor och 1 ½ dl strösocker poröst och blanda med osten.
- Vispa grädden fluffig.
Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.
- Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.
- Frys tårtan i minst 5 timmar.
Den bör tinas något i kyl innan servering.
- Leila`s rom och vaniljbär:
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Koka upp strösocker, vatten och vaniljstång med frön i cirka 2 minuter.
- Tag av från värmen och häll i rom och frysta bär, låt marinera några minuter innan servering.
- Tips!
Denna tårta är praktisk att ha i frysen och går att göra flera dagar innan festen!
- Vanilj- och rommarinaden är en jättegod marinad till fruktsallad också!
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar