Saftiga kokosbottnar med len, frusen glass emellan med smak av lime och kola som sedan toppas med grädde och jordgubbar. En tårta som garanterat gör succé!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop alla ingredienser till bottnarna med elvisp.
- Smörj en form (eller tre likadana formar om du har, annars får du grädda i omgångar, det ska bli tre bottnar) med löstagbar botten, ca 19 cm i diameter, och mjöla med riven kokos.
- Häll i en tredjedel av smeten och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter, tills kakan stannat. Fortsätt att baka ytterligare två bottnar av smeten. Ta ur botten, lossa med en kniv och diska ren formen emellanåt.
Låt bottnarna svalna.
- Vispa grädden till fyllningen. Blanda limesaft och skal med den kondenserade mjölken. Vänd ner den vispade grädden.
- Lägg en av bottnarna i botten på formen. Häll på en tredjedel av fyllningen och lägg på nästa botten. Upprepa till sista botten och täck med ett lager fyllning. Ta ur tårtan ur formen. Ställ in tårtan i frysen minst 6 timmar. Plasta in den om den ska stå längre i frysen.
- Ta ur tårtan ur frysen. Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker och lite rivet limeskal. Dela på jordgubbarna. Bred grädden över tårtan. Lägg på jordgubbarna och servera!
Publicerat den
14 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar