Lycka är en påse fyllda gifflar i frysen! De tinar på vägen ut
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
Smält smöret, häll i mjölken och låt degvätskan bli fingervarm ( 37 grader ). Smula sönder jästen i en bunke, tillsätt degspadet och rör ut jästen. Rör i äggen. Tillsätt fibrex, salt och sirap. Arbeta in nästan allt mjöl, knåda till en blank och smidig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i två bitar och kavla varje bit som en rund pizzabotten. Dela varje platta i åtta tårtbitar. Välj en av fyllningarna. ( Väljer du båda fyllningarna så gör dubbel sats deg. ) Blanda och fördela fyllningen på varje tårtbits breda sida. Rulla samman till gifflar och lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa 20-30 minuter på varm och dragfri plats. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 10 minuter tills de är gyllene.
Publicerat den
30 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar