- Serverar: 8 portioner
- Tid: 13 timmar 30 minuter
Skriv ut
Hemmagjord bubbelgumglass med smak av hubbabubba blev konstigt nog en större hit bland mina vuxna provsmakare, än bland barnen. Passar utmärkt med färska jordgubbar.
Instruktioner
- Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Hacka upp alla tuggummin i små bitar ( dela varje bit i fyra till sex delar) och lägg bitarna i mjölkblandningen. Koka upp allt på medelhög värme, låt sedan blandningen stå och dra sig på svag värme i cirka trettio minuter.
- Under tiden du väntar vispar du samman äggulor och socker tills blandningen blivit luftig och ljusgul. Ställ den sedan åt sidan.
- Sila mjölk- och tuggummiblandningen genom en finmaskig sil. Använd en träslev för att pressa igenom vätskan.
- Vispa gradvis ner mjölkbladningen i äggbladningen.
- Lägg sedan glassmeten i en kastrull och värm på låg värme upp till 84 grader. Om du inte har någon termometer till hands kan du använda dig av en träslev – när smeten är tillräckligt tjock för att täcka baksidan av sleven är den klar. Det är viktigt att den inte börjar koka, då blir det äggröra istället för glass…
- Häll upp smeten i en skål. Låt svalna i rumstemperatur, sedan låter du den stå i kylskåp i minst fyra timmar, helst över natten.
- Rör om smeten innan du häller ner den i glassmaskin. Följ sedan glassmaskintillverkarens instruktioner.
Publicerat den
15 juli 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det verkligen hälsosamt att äta smälta tuggummin?
Du äter inte tuggummina eftersom du silar bort de får du endast med själva smaken ifrån hubba bubba:)