Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hemmagjord bubbelgumglass med smak av hubbabubba

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 13 timmar 30 minuter
Skriv ut

Hemmagjord bubbelgumglass med smak av hubbabubba blev konstigt nog en större hit bland mina vuxna provsmakare, än bland barnen. Passar utmärkt med färska jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Hacka upp alla tuggummin i små bitar ( dela varje bit i fyra till sex delar) och lägg bitarna i mjölkblandningen. Koka upp allt på medelhög värme, låt sedan blandningen stå och dra sig på svag värme i cirka trettio minuter.
  2. Under tiden du väntar vispar du samman äggulor och socker tills blandningen blivit luftig och ljusgul. Ställ den sedan åt sidan.
  3. Sila mjölk- och tuggummiblandningen genom en finmaskig sil. Använd en träslev för att pressa igenom vätskan.
  4. Vispa gradvis ner mjölkbladningen i äggbladningen.
  5. Lägg sedan glassmeten i en kastrull och värm på låg värme upp till 84 grader. Om du inte har någon termometer till hands kan du använda dig av en träslev – när smeten är tillräckligt tjock för att täcka baksidan av sleven är den klar. Det är viktigt att den inte börjar koka, då blir det äggröra istället för glass…
  6. Häll upp smeten i en skål. Låt svalna i rumstemperatur, sedan låter du den stå i kylskåp i minst fyra timmar, helst över natten.
  7. Rör om smeten innan du häller ner den i glassmaskin. Följ sedan glassmaskintillverkarens instruktioner.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lollol 16 juli 2012

    Är det verkligen hälsosamt att äta smälta tuggummin?

  • maja1190 10 juli 2014

    Du äter inte tuggummina eftersom du silar bort de får du endast med själva smaken ifrån hubba bubba:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.