Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gös på indiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fiskrätt som doftar av garam masala och chili. Reglera styrkan och hettan med mer eller mindre, starkare eller svagare chilifrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka tomaterna fint. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka chilin. Koka upp 2 dl vatten och 1 tsk salt i en stor kastrull och sjud fiskfiléerna tills de har blivit vita i köttet, ca 1 minut. Ta upp fiskfiléerna med en hålslev.
  2. Värm upp 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt 1 tsk gurkmeja och riset och fräs i ca 1 minut. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
  3. Rör ner resten av de torra kryddorna i 1 dl vatten. Värm resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt tomat, chilifrukt och vitlök och bryn tills vitlöken är gyllene. Häll på vattnet med kryddorna, rör om och låt koka ihop, ca 3-4 minuter.
  4. Lägg fiskfiléerna i stekpannan och sjud 4-5 minuter eller tills fisken är färdig. Dekorera med koriander. Lägg upp ris och fisk på fyra tallrikar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.