En fiskrätt som doftar av garam masala och chili. Reglera styrkan och hettan med mer eller mindre, starkare eller svagare chilifrukt.
Instruktioner
- Hacka tomaterna fint. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka chilin. Koka upp 2 dl vatten och 1 tsk salt i en stor kastrull och sjud fiskfiléerna tills de har blivit vita i köttet, ca 1 minut. Ta upp fiskfiléerna med en hålslev.
- Värm upp 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt 1 tsk gurkmeja och riset och fräs i ca 1 minut. Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
- Rör ner resten av de torra kryddorna i 1 dl vatten. Värm resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt tomat, chilifrukt och vitlök och bryn tills vitlöken är gyllene. Häll på vattnet med kryddorna, rör om och låt koka ihop, ca 3-4 minuter.
- Lägg fiskfiléerna i stekpannan och sjud 4-5 minuter eller tills fisken är färdig. Dekorera med koriander. Lägg upp ris och fisk på fyra tallrikar och servera genast.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar