Kladdig brownie tillsammans med valnötter och apelsin, toppas med karamelliserad chokladganache, blir en riktig höjdar efterrätt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka valnötterna. Smält chokladen tillsammans med smör och salt i en kastrull på svag värme tills de har smält ihop helt. Vispa ägg och socker lätt. Vänd ner chokladblandningen i äggvispet. Vänd sedan ner valnötter och mandelmjöl. Blanda i apelsinsaft och -skal. Häll smeten i en form, klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 25 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
- Chokladganache:
Hacka chokladen. Bryn smöret tills det börjar få en gyllenbrun färg. Smält sockret i en annan kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt grädden i två omgångar och låt det koka ihop. Häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt det brynta smöret och mixa till en jämn ganache.
- Bred ganachen över browniekakan och låt stelna, eller häll den över kakan vid servering. Skär kakan i rutor.
Publicerat den
18 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar