- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Klassisk grekisk pytt anpassad till LCHF.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
1. Blanda till marinaden. Du kan med fördel göra 1,5 sats marinad.
2. Skär köttet i tunna skivor (ca 0,5-1 cm) och lägg det i marinaden, låt det dra ca 6 timmar. När köttet är närmast färdigmarinerat påbörjas resten av tillagningen.
3. Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 1 cm tjocka). Lägg i långpanna, salta lätt och låt gå i ugnen i ca 10 minuter.
4. Medan morötterna är i ugnen, strimla vitkålen. Lägg i en stekpanna och brässera i smör tills kålen mjunkat lite.
5. Ta ut morötterna, blanda i vitkålen.
6. Tärna paprikan och fetaosten samt skär löken och tomaterna i klyftor.
7. Lägg lök och paprika i långpannan. Täck med tomater och fetaost. Täck slutligen med köttet. Om det finns marinad kvar i skålen, häll detta över pytten i långpannan.
8. Stek i ugnen ca 20-30 minuter.
9. Blanda till såsen och servera till pytten.
- Moröttena kan uteslutas för en mer strikt LCHF-kost. Ta då mer vitkål istället.
Publicerat den
29 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt gott!
Helt fantastiskt vad gott detta är!!! =)
Riktigt riktigt gott!!
mm riktigt gott och enkelt att göra sa bill, mera kött bara sa bull
jättegott!!!
Bjöd på lunch igår. Min väninna önskade LCHF så jag testade ditt recept för första gången. Använde lite mer kött enligt tidigare tips men blandade av misstag italiensk salladskrydda även i marinaden, men det blev jättegott ändå. Succé helt enkelt! Sonen åt t.o.m. grönsakerna utan att protestera.
Jättegott! Alla smaker passar bra ihop. Ska ta och bjuda på denna rätt nångång..