Ljuvliga smaker i en och samma dessert! För att frukt ska funka bra på grillen behöver den vara en liten hårding som inte mosas sönder helt av hettan. Då är ananas perfekt!
Instruktioner
- Skär ananasen i klyftor och skär bort det hårda mittenpartiet. Pensla med olja och grilla den vacker i några minuter. Lägg över på ett serveringsfat.
- Limesirap:
Blanda ihop vatten, socker och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter tills den börjar bli simmigare i konsistensen. Häll över i en skål och blanda ner det rivna limeskalet. Plasta in och låt svalna helt i kylskåp.
- Vit chokladmousse:
Hacka den vita chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Häll över i en skål och blanda ner oljan. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd sedan ner det smälta chokladen i grädden tills du har en slät, gosig mousse.
- Ringla limesirapen över ananasen och servera den vita chokladmoussen till.
Publicerat den
4 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar