Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad ananas med limesirap och vit chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga smaker i en och samma dessert! För att frukt ska funka bra på grillen behöver den vara en liten hårding som inte mosas sönder helt av hettan. Då är ananas perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ananasen i klyftor och skär bort det hårda mittenpartiet. Pensla med olja och grilla den vacker i några minuter. Lägg över på ett serveringsfat.
  2. Limesirap: Blanda ihop vatten, socker och limesaft i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter tills den börjar bli simmigare i konsistensen. Häll över i en skål och blanda ner det rivna limeskalet. Plasta in och låt svalna helt i kylskåp.
  3. Vit chokladmousse: Hacka den vita chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Häll över i en skål och blanda ner oljan. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd sedan ner det smälta chokladen i grädden tills du har en slät, gosig mousse.
  4. Ringla limesirapen över ananasen och servera den vita chokladmoussen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.