- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Denna gryta är en riktig höjdare! Låter konstigt ihop men blir en verklig hit. Originalreceptet är på älgkött men går att göra på nöt också.
Instruktioner
- Putsa och bryn köttbitarna i en gryta i lite margarin.
Hacka scharlottenlöken. Ta ur köttet och stek löken ihop med pressad vitlök. Slå tillbaka köttet i grytan ihop med aprikoserna, spadet, svamp, timjan, buljong och vatten.
- Låt allt koka i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört. Slå ev på mer vatten så det inte kokar torrt. Häll sen på grädden och låt koka ytterligare 5-10 minuter.
- Servera med kokt ris och en sallad.
Ett fruktigt rött vin typ Beauiolais Royal passar bra till
Publicerat den
16 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Serverade grytan som huvudrätt på nyårsafton. En hit! Men jag hittade inte aprikoser på burk, så jag tog persikor istället. Funkar bra det också.
Hemma hos oss blev den ingen favorit men OK, tyckte den var ganska menlös i smaken. Gjorde den på älgkött men tycker inte det borde vara negativt.