Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsobitar med havtorn och hasselnötter

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett lättbakad och hälsosamt bröd, fullt med energi som inte behöver jäsa. Går utmärkt att frysa in för de dagar när energin tryter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta solroskärnor och hasselnötter i en torr stekpanna. Hacka aprikoserna i bitar. Riv äpplet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt rivet äpple, honung och yoghurt, och rör om till en kladdig smet.
  3. Vänd ner havtornen och bred ut smeten i en långpanna, ca 24x34 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med dinkelflingor och lite rågmjöl. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt det svalna på ett galler och skär det i lagom stora bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.