Clam chowder, amerikansk musselsoppa, kan lagas på många sätt. Musslor, fläsk och potatis ska alltid finnas med liksom grädde för den lena smaken. Det här receptet kommer från Boston i New England.
Instruktioner
- Låt musslorna rinna av. Spara spadet och skär musslorna i små tärningar. Skär fläsket i små tärningar och hacka löken.
- Lägg fläsket i en gryta och låt det fräsa tills det börjar få färg. Tillsätt löken och låt den fräsa några minuter utan att brynas.
- Fyll på med musselspad, vatten och mjölk. Låt koka upp.
- Skala och skär potatisen i små tärningar och lägg ner dem i grytan. Tillsätt timjan. Låt soppan sjuda under lock i ca 15 minuter tills potatisen börjar bli mosig.
- Tillsätt grädden och musslorna och värm soppan hastigt. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner en klick matfett, strö över persilja och servera soppan genast. Salta kex som smulas ner i soppan eller små tärningar av vitt bröd som steks knapriga i matfett är gott till.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Inte dumt alls! Lagade den idag och åt själv. Denna soppa ska jag bjuda äldste sonen på, han äskar musslor! Hans lillebror hatar dom dock så han får jag väl skicka till McDonalds...