Smaklökarna ÄLSKAR denna rätt!!! Har ingen bild, men ni får gärna lägga in en.
Ingredienser
Instruktioner
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form.
Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.
Blanda rotfrukterna med olivolja i en långpanna. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg, cirka 20 minuter. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet.
Sätt i så fall plåten med rotsaker överst. När köttet är klart, höj värmen till 250 grader och låt rotsakerna stå inne 5 minuter extra för fin färg.
Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
Blanda rotfrukterna med tomater, rödlök och vinägrett. Ringla lite av stekskyn från formen över köttet. Klipp eventuellt över lite persilja innan servering.
Tack så jättemycket för detta recept!
Tillagade det i kväll (onsdag) ska ha med till Skördefesten på Öland. Jag har provsmakat-kommer att bli succe!
ingemar7517 april 2012
Ytterligare en gång detta underbara recept på ugnsbakad fläskkarre!
MosterNettan21 november 2012
Attans va gott!!!
sandramat30 januari 2013
Ååh, det här verkar ju supergott!
Skulle faktiskt vilka testa denna idag, men har ingen kötttermometer.
Vet nån på ett ungefär hur länge den ska va inne i ugnen?
nilha1 september 2013
Riktigt gott! Hade inte riktigt samma grönsaker som det skulle vara men honungen och chilin var en bra kombination!
Tack så jättemycket för detta recept! Tillagade det i kväll (onsdag) ska ha med till Skördefesten på Öland. Jag har provsmakat-kommer att bli succe!
Ytterligare en gång detta underbara recept på ugnsbakad fläskkarre!
Attans va gott!!!
Ååh, det här verkar ju supergott! Skulle faktiskt vilka testa denna idag, men har ingen kötttermometer. Vet nån på ett ungefär hur länge den ska va inne i ugnen?
Riktigt gott! Hade inte riktigt samma grönsaker som det skulle vara men honungen och chilin var en bra kombination!