Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket mörka smaker och en schysst sötma av rom och socker. Har man tur hittar man jamaicansk jerk.krydda annars hoppar man över. Istället för Farinsocker kan man använda 4 msk muscavadosocker eller 4 msk råsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda worchestershiresås, soja, rom, vitlök och gräslök i en skål. Tillsätt jamaican jerk krydda om du lyckats få tag i någoskölj och torka av kycklingbrösten, lägg i marinaden så att den täcker båda sidor.
  2. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna, tillsätt socker och rör om tills det nästan smält helt. Lyft upp kycklingen, men spara marinaden. Lägg kycklingbrösten i stekpannan och bryn tills de fått fin färg på båda sidorna. Tillsätt marinaden och löken, stek i 10 minuter eller tills löken mjuknat och kycklingen är genomstekt.
  3. Servera med t.ex. raita ris.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • cattkocken 31 oktober 2008

    Den var JÄTTEGOD den härliga blandningen mellan sött och lite syrligt vart en succé. Jag hade inte jerkkryddan och hade ljus rom istället för mörk, men det gick ändå. Fyra + till denna rätt!

  • ragonline 7 februari 2009

    Väldigt gott! Jag hade inte heller någon jamaican jerkkrydda men det blev som sagt väldigt gott ändå. Men till nästa gång, för det kommer bli fler gånger, så ska jag införskaffa även det. Om det nu kan bli godare :)

  • Mallin 7 juni 2011

    Hittade ingen Jerk-krydda men det blev ju mycket smaker ändå. Valde att ugnssteka istället för att steka i panna, blev lagom saftigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.