Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smal Janssons frestelse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En magrare variant på Janssons, innehåller 240 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Strimla potatisen fint, ca ½ cm tjocka och 5 cm långa. Lägg potatisen i en rostfri bunke och häll över kokande vatten, låt stå i 10 minuter. Slå av vattnet och torka potatisen på hushållspapper.
  2. Hetta under tiden upp matfett och olja i en stekpanna. Skala och skiva löken fint och fräs den mjuk under omrörning. Låt ansjovisfiléerna rinna av i en sil.
  3. Lägg 1/3 av potatisen i formen. Strö över hälften av löken och ansjovisen. Krydda blandningen med grovmalen svartpeppar. Fortsätt att varva potatis, lök, ansjovis och peppar. Avsluta med ett lager potatis. Häll mjölk och grädde i en kastrull och värm till kokpunkten. Häll blandningen över potatisen. Strö över ströbrödet.
  4. Täck formen med aluminiumfolie och grädda 20-30 minuter i ugnen. Ta av foliet och grädda ytterligare 15-20 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Strö finhackad gräslök över och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.