Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med kantareller

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Lättlagat och gott! Färska kantareller kan givetvis ersättas med burk. Om du inte är allt för rädd för kalorier, så är det jättegott med potatisgratäng till.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fileèrna i bitar, ca fyra bitar/filè. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen och fräs löken lite lätt. Gör kantarellsåsen efter anvisningen på förpackningen, tillsätt crème fraiche och mjukost. Häll såsblandningen över kyckling och lök. Rensa kantarellerna, fräs dem i smör. Blanda ner kantarellerna i grytan. Krydda med kycklingfond, soja, salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme tills allt är genomvarmt och kycklingköttet färdigt. Strö klippt persilja över innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • zonale 23 augusti 2008

    God och lättlagad. Hade färska kantareller och kycklinglår. Använder inga färdiga såser så den uteslöt jag men följde fö receptet.

  • zelmaz 11 september 2008

    Vad brukar du servera till detta? potatis? Ris?

  • HUMPILA 10 december 2009

    Detta var verkligen gott-Smakade restaurangmat

  • linaealm 21 augusti 2011

    Underbart god!!

  • natalias 22 oktober 2011

    riktigt riktigt gott!!!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.