Instruktioner
Stek upp finhackad lök, champinjonerna och nötfärsen i teflonpanna.
Häll i vatten, lite soja och fonden. Häll sedan i grädden och lingonsylten och krydda med knorrkryddan till det är lagom med salt/smak.
Låt sedan småputtra på svag värme i ca 15 minuter.
Gör potatismosen under tiden och häll sedan köttfärsröran i en ugnsäker form och klicka ut potatismosen ovanpå och platta till.
Gratinera i ugn (225-250 g) tills potatismosen fått lite färg och stelnat lite.
Servera med en god mustig sallad med balsamico vinäger och italiensk salladskrydda och gärna lite rödlök i!
Detta ser gott ut men du skriver att man skall hälla i grädden. I vilken mängd???
Hej! Har just ätit denna goda gratäng. Familjen tyckte den va super. Jag strödde lite riven ost i ena hörnan för att testa lite, (ifall det inte skulle bli bra) och det va helt okey det också. Så en 5 blir det här. Hälsningar Ylva.
Jättegott! Alla i familjen gillade denna rätt! Jag tog älgfärs och viltfond, det blev bra. Dessutom tog jag riven ost ovanpå. Det blir en 5:a. Tack för receptet!
Jättegod smak. Enkelt o bra recept.
Jag gör en snarlik rätt & det kallar vi för dagen efter mat. Den bara glider ner om man varit ute & festat dagen innan så är detta perfekt. Jag tycker att den är lika god nygjord som dagen efter.
Det låter gott! Jag brukar göra en variant på den här med hackade inlagda rödbetor och hackad ättiksgurka. Jag har mos både över och under,den är familjens favorit.Det ska inte vara någon grädde i den,den blir saftig ändå!