Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i ett gratäng

Ingredienser

Instruktioner

Stek upp finhackad lök, champinjonerna och nötfärsen i teflonpanna. Häll i vatten, lite soja och fonden. Häll sedan i grädden och lingonsylten och krydda med knorrkryddan till det är lagom med salt/smak. Låt sedan småputtra på svag värme i ca 15 minuter. Gör potatismosen under tiden och häll sedan köttfärsröran i en ugnsäker form och klicka ut potatismosen ovanpå och platta till. Gratinera i ugn (225-250 g) tills potatismosen fått lite färg och stelnat lite. Servera med en god mustig sallad med balsamico vinäger och italiensk salladskrydda och gärna lite rödlök i!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Gnagett 10 februari 2008

    Detta ser gott ut men du skriver att man skall hälla i grädden. I vilken mängd???

  • ylwa 6 november 2008

    Hej! Har just ätit denna goda gratäng. Familjen tyckte den va super. Jag strödde lite riven ost i ena hörnan för att testa lite, (ifall det inte skulle bli bra) och det va helt okey det också. Så en 5 blir det här. Hälsningar Ylva.

  • isa64 25 juli 2009

    Jättegott! Alla i familjen gillade denna rätt! Jag tog älgfärs och viltfond, det blev bra. Dessutom tog jag riven ost ovanpå. Det blir en 5:a. Tack för receptet!

  • gottgris 18 februari 2010

    Jättegod smak. Enkelt o bra recept.

  • Piri1000 6 augusti 2010

    Jag gör en snarlik rätt & det kallar vi för dagen efter mat. Den bara glider ner om man varit ute & festat dagen innan så är detta perfekt. Jag tycker att den är lika god nygjord som dagen efter.

  • bettan63 27 januari 2011

    Det låter gott! Jag brukar göra en variant på den här med hackade inlagda rödbetor och hackad ättiksgurka. Jag har mos både över och under,den är familjens favorit.Det ska inte vara någon grädde i den,den blir saftig ändå!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.