Köttfärslimpa med oliver i och med goda tillbehör som klyftpotatis och fetaostkräm...en festmåltid vilken dag som helst.
Instruktioner
- Ugn: 175 grader.
Låt ströbrödet svälla 5–10 minuter i hälften av vätskan. Tillsätt lök och kryddor, och blanda väl.
Rör ner färsen och häll på resten av mjölken, lite i taget till färsen är smidig. Blanda försiktigt i olivskivorna och forma en limpa som läggs i smörad ugnsfast form.
Stek i 175°, i ca 1 timme.
- Klyftpotatis i ugn:
Ugn 225 grader.
Skär skalad eller oskalad potatis i klyftor. Förkoka ett par minuter och/eller lägg direkt i ugnsfast form.
Häll på olja och kryddor och blanda väl. Ställ i ugn i 225° tills potatisen fått fin färg, ca 35–40 minuter.
- Fetaoströra:
Smula ner fetaosten i crème fraichen. Krydda med peppar och oregano och ev. lite salt, fetaosten är ganska salt, så smaka av först!.
- Gör en enkel sallad till, t ex isbergssallad, gurka, tomat och rödlök.
Publicerat den
11 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott! Hade dock i vitlök också och lite mer kryddor. Timjan togs bort då jag inte tycker om det. Serverade med kokt potatis, brun sås och lingonsylt.