Denna fantastiska gryta kommer att tilltala alla som gillar het mat. Du kan naturligtvis själv variera styrkan.
Instruktioner
- Värm upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn grytbitarna runt om och lägg över dem i en gryta.
- Skala och klyfta löken och stek den i resten av oljan. Lägg sedan över den till köttet i grytan.
- Skölj, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Obs! Använd plasthandskar och undvik kontakt med ögonen. Pepparfrukten habanero är en av de starkaste chilisorter som finns. Krydda grytan med salt och lägg ner pepparfrukten i grytan.
- Skölj och tärna tomaterna och lägg ner dem i grytan. Rör om och sjud upp. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i ca 45 minuter.
- Skölj och strimla sellerin fint. Låt bönorna rinna av väl. Blanda ner selleri och bönor i grytan och sjud ytterligare 5 minuter.
- Krydda med spiskummin och oregano. Servera grytan med ett gott vin och bröd samt ris.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar