Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Kryddiga och matiga muffins med kyckling, lök paprikapulver och chilifrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja (eller ställ pappersformar i dem). Hetta upp lite av den resterande oljan i en stekpanna och fräs lök, salladslök och chili under omrörning i 3 minuter på svag värme. Dra stekpannan från värmen, lyft upp det frästa och lägg det åt sidan. Tillsätt lite mer olja och frös kycklingkött och paprikapulver under omrörning i 5 minuter på medelgod värme. Dra stekpannan från värmen och ställ åt sidan.
  2. Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa upp äggen lätt i en annan skål, rör sedan ner resten, oljan, pressad citronsaft och rivet citronskal. Rör ner äggsmeten i mjölet och rör därefter ner lök, salladslök, chili och kycklingkött. Krydda med salt och peppar. Rör inte smeten för länge - det ska vara lite klumpar i den.
  3. Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten (de ska vara helt fyllda). Grädda muffinsen i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och fått vacker färg. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Detta var ngt nytt, spännande, supergott 5p.Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.