Kryddiga och matiga muffins med kyckling, lök paprikapulver och chilifrukt.
Instruktioner
- Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja (eller ställ pappersformar i dem). Hetta upp lite av den resterande oljan i en stekpanna och fräs lök, salladslök och chili under omrörning i 3 minuter på svag värme. Dra stekpannan från värmen, lyft upp det frästa och lägg det åt sidan. Tillsätt lite mer olja och frös kycklingkött och paprikapulver under omrörning i 5 minuter på medelgod värme. Dra stekpannan från värmen och ställ åt sidan.
- Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa upp äggen lätt i en annan skål, rör sedan ner resten, oljan, pressad citronsaft och rivet citronskal. Rör ner äggsmeten i mjölet och rör därefter ner lök, salladslök, chili och kycklingkött. Krydda med salt och peppar. Rör inte smeten för länge - det ska vara lite klumpar i den.
- Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten (de ska vara helt fyllda). Grädda muffinsen i 190 grader varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och fått vacker färg. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var ngt nytt, spännande, supergott 5p.Lennart.