Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling och baconrullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mat som passar både barn och vuxna. Ketchupen kan ersättas med sweet chilisås för den som önskar hetare smak. Föräldravarianten av den här rätten kan vara att använda parmaskinka i stället för bacon eller att använda en starkare ost, typ gorgonzola. Baka gärna små potatisar eller lök samtidigt med kycklingen så har du en smidig ”allt-i-ett-middag” att ställa på bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Banka ut kycklingfiléerna under smörpapper. De bör bli ungefär dubbelt så stora.
  2. Skär osten i stavar. Lägg en stav med ost i mitten på filén insidan, krydda med salt och peppar och rulla ihop. Rulla baconskivorna hårt runt kycklingfilén.
  3. Lägg kycklingen med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pensla med ketchup, krydda med salt och peppar och stek i ugn i ca 20 minuter.
  4. Strö lite flingsalt och färska örter över före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.