Receptet kommer ursprungligen från Guatemala. En stor fördel är att grytan kan lagas i god tid, styckas när den svalnat och hettas upp under folie innan den serveras.
Instruktioner
- Är kycklingen fryst så skall den tina i kylskåp 1 dygn. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör fyllningen. Skär bort kanterna från brödskivorna och smula sönder brödet. Skala och hacka löken grovt, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda russin, bröd, lök, och paprika. Fukta blandningen med buljongen och smaksätt med salt och peppar.
- Fyll kycklingen med blandningen. Skär citronen i tunna skivor och tag bort kärnor. Täck botten av en ugnssäker form med citronskivorna. Formen skall vara ganska trång när kycklingen ligger däri. Lägg i skivade oliver, kanel, lagerblad och skållad, skalad, grovt hackad mandel. Lägg kycklingen på denna bädd och strö över salt och peppar. Smält matfettet och häll det över.
- Låt kycklingen få färg över bröstpartiet, ca 30 minuter utan lock och mitt i ugnen. Späd sedam med 1 ½ dl buljong och lägg lock på grytan och låt stå ytterligare 60 minuter i ugnen.
- Tag upp kycklingen och låt svalna. Skär den i biitar och lägg på ett ugnssäkert fat och arrangera tillbehören runt omkring. Täck med aluminiumfolie. När kycklingen skall serveras värms ugnen till 225 grader. Ställ in rätten i 20 minuter med folie på och servera med ris.
Publicerat den
23 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar