Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingfilé med soltorkade tomater och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott och lättlagat! Passar både till vardags och bjudningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i ganska stora tärningar. Stek i smör på ganska hög värme för att få lite fin färg. Lägg över i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak. Strö över oliverna på kycklingen.
  2. Värm crème fraichen, smula i buljongtärningen, häll i kalvfond, smula ner oreganon och basilikan och klipp ner de soltorkade tomaterna i såsen. Låt såsen koka upp och smaka av. Krydda mer om det behövs. Späd med mjölk för att få mer sås!
  3. Häll såsen över kycklingen och oliverna. Sätt in formen mitt i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Koka under tiden ris och gör en god sallad, gärna med fetaost!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.