- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En supergod gratäng som är enkel att tillaga och kan förberedas. Jag lovar, ingen blir besviken!
Instruktioner
- Hacka löken. Skär paprikan i bitar. Grovhacka nötterna. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt kycklingen och fräs ca 5 minuter. Lägg ner paprika och fräs lite till. Smula ner buljongtärningen och rör om. Blanda i valnötter och persilja.
Häll blandningen i en ugnssäker form. Smula över ädelosten.
- Sås:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med grädden. Koka under omrörning 2-3 minuter. Blanda i osten. Häll såsen över kycklingröran.
Hit kan du förbereda.
Sätt ugnen på 225 grader. Gratinera i nedre delen ca 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
- Servera med ris eller färsk pasta och en god sallad.
Publicerat den
13 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar