Massor av smaker ger dessa italiensk inspirerade rullader som serveras med rostad potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och dela potatisen i halvor (färskpotatis oskalad)
Lägg den i en ugnsform, tillsätt olivolja, strö över rosmarin, salt och peppar. Rör om och sätt in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Vänd den med stekspade några gånger under stektiden.
- Putsa kycklingfiléerna. Lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre eller fyra tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra på skivornas båda sidor.
- Skölj den färska bladspenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Förväll spenaten i kokande vatten i 1 minut, låt den rinna av i ett durkslag. Tinad djupfryst spenat ska endast rinna av väl.
- smält smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad vitlök och schalottenlök och fräs löken på låg värme i några minuter utan att den tar färg. Tillsätt spenaten och stek den tillsammans med löken i ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Låt spenaten svalna och blanda sedan i gorgonzola skuren i bitar och grovhackade valnötter. Rör om till en jämn blandning.
- Fördela spenatblandningen på kycklingskivorna, men inte alltför nära kanterna. Rulla ihop skivorna och fäst med en tandpetare. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa långsamt i 3-4 minuter.
- Lägg ner rulladerna i pannan och bryn dem runtom tills de fått färg. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten. Låt rulladerna puttra under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken och kasta den.
- Servera rulladerna med den rostade potatisen och med en fräsch sallad.
Publicerat den
11 augusti 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakar bara spenat om fyllningen (spenatstuvning). Luktade gorgonzola vid tillagningen men det var som borta sen när vi skulle äta.