Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva fläskfiléen i lagom tjocka skivor. Skär bort allt fett och ev. hinnor. Stek filébitarna så att de får ordentligt med färg. Lägg sedan köttet på ett fat.
  2. Skiva champinjonerna (skölj dem inte, tappar smak). Lägg champinjonerna i stekpannan med lite smör. Efter ett tag krymper svampen och det blir lite vattenavstek i pannan. Häll av detta vatten. Lägg nu i en stor klick smör el. margarin och stek på. Nu blir svampen smörstekt.
  3. Låt steka i 3-5 minuter.
  4. Lägg i köttet och häll på vin och pressa över citron. Stek till all vätska är borta. Salta och peppra efter smak.
  5. Servera gärna med bearnaisesås och potatiskroketter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.