En perfekt förrätt , men passar också jättebra på buffébordet.
Instruktioner
- Finfördela kavringen i matberedare eller riv den.Blanda brödsmulorna och smöret.Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Platta ut blandningen till en botten.Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
- Blanda gelatinpulver med den angivna mängden vatten i en kopp, eller lägg bladen i rikligt med vatten. Låt svälla 5 minuter. Krama ur bladen och lägg dem i en kopp. Ställ koppen med gelatinet i en kastrull med sjudande vatten tills det smält.
- Blanda lax, lök, dill, kesella, och gräddfil. Rör ner gelatinet i laxsmeten. Bred ut smeten på kavringsbotten i formen. Låt stå i kylskåp tills fyllningen stelnat, det tar några timmar.
- Tag bort formens kant och garnera tårtan med de hårdkokta äggen, räkorna, gurkskivorna, den röda rommen och citronen.
Publicerat den
17 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var jättegod!
Supergod! Jag gjorde den till vårt knytis till midsommarbuffén och den var otroligt uppskattad. Fick många berömmande kommentarer.