- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fantastiskt god och vacker paj med fluffigt marängtäcke.
Instruktioner
- Pajdeg: Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-12 min, det skall få fin gyllene färg.
- Rabarberkompott: Under tiden som pajdegen vilar kan denna röra göras. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg den och socker i en kastrull och låt sjuda på svag eller medelvärme tills rabarbern har mjuknat och en tjock röra bildats.
- Maräng: Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum. Vänd ned sockret och vispa allt 4-5 minuter till.
- När pajskalet är färdiggräddat hälls rabarberkompotten i och marängen breds ut ovanpå så att det täcker. Grädda ytterligare 10-15 min så att marängen får en fin gyllene färg. Servera gärna lite ljummen med vaniljglass eller vispad grädde!
- Tips: Vill du få marängtäcket lite knaprigare kan du grädda den i lägre temperatur och istället längre tid.
Publicerat den
5 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar