Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas himmelska rabarberpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god och vacker paj med fluffigt marängtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda vetemjöl och vaniljsocker. Dela fettet i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att kavla ut. Denna pajdeg passar till en form som är ca 20-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-12 min, det skall få fin gyllene färg.
  2. Rabarberkompott: Under tiden som pajdegen vilar kan denna röra göras. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg den och socker i en kastrull och låt sjuda på svag eller medelvärme tills rabarbern har mjuknat och en tjock röra bildats.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum. Vänd ned sockret och vispa allt 4-5 minuter till.
  4. När pajskalet är färdiggräddat hälls rabarberkompotten i och marängen breds ut ovanpå så att det täcker. Grädda ytterligare 10-15 min så att marängen får en fin gyllene färg. Servera gärna lite ljummen med vaniljglass eller vispad grädde!
  5. Tips: Vill du få marängtäcket lite knaprigare kan du grädda den i lägre temperatur och istället längre tid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.