- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Väldigt god och fluffig för att vara en marängtårta
Instruktioner
- Blanda smör, socker, mjöl och salt till grynig blandning och häll i mjölken. Lägg degen i plastfolie, låt vila i kylen ca ½ timme.
Kavla ut halva degen och täck botten och kanter av en form (gärna med löstagbara kanter).
- Vispa äggvitor med salt, häll i socker (lite i taget), fortsätt vispa till vitorna är porösa (vänd upp och ner på skålen, vitorna ska då stanna i skålen). Vänd därefter ner apelsinskal och den skivade mandeln.
Häll fyllningen i pajskalet.
- Kavla ut den resterande pajdegen och skär ut ca 2-3 cm skivor i längder, gör ett fyrkantsmönster över fyllningen.
Grädda till den fått en gyllenbrun färg, ca 40 minuter.
- Ät och njut
Publicerat den
27 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar