En riktig höjdar efterrätt. Måste provas och vacker är den också.
Instruktioner
- Smält smöret, häll det hett över havregrynen och låt det stå en stund.
Rör ner socker, uppvispat ägg, mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en smörad rund form med löstagbara kanter eller en vanlig pajform ca 22 cm i diameter.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter
- Lägg de väl avrunna päronen på den kalla kakan.
- Vispa vitorna till hårt skum med några droppar citron. Tillsätt sockret i en stråle under kraftig vispning.
Bred ut marängen över päronen och strö över lite kaffepulver över marängen (kan uteslutas).
- Gräddas vid 175-200 grader. När marängen har fått färg som man själv tycker är lagom då är det klart.
- Serveras med en god vanilj glass.
- Lycka till!
Publicerat den
1 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar