Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinad till kyckling

Kyckling är en favoriträtt hos många! Och det är verkligen inte så konstigt, en bra tillagad kyckling smälter verkligen i munnen. Med en god marinad till kycklingen får du en fantastisk smakupplevelse då kycklingen gärna suger åt sig av alla goda kryddor och safter i marinaden. Om du vill dra ner på det röda köttet är marinerad kyckling ett minst lika gott alternativ till sommarens grillmiddagar, men självklart går det också lika bra att göra en marinerad kyckling i ugn om vädret inte lämpar sig för grillning. Prova till exempel att göra en marinad med citron till kycklingen, eller varför inte honung, eller både och? Du kommer hur som helst inte att bli besviken!


Blanda alla ingredienserna väl. Och tillsätt kryddorna efter eget tycke och smak ifall du inte vill ha det så starkt. Jag har mycket kryddor i när jag gör den. Den håller ett par veckor i kylen om d...

5

Obs tänk på att olika personer gillar olika mycket krydda, Kryddorna i receptet är ungefärliga mått då vi inte själva mätte hur mycket krydda vi hade. Krydda som du tror passar dig. Tag fram en 5...

1 h 15 min
2
4

Blanda marinaden och fisken. Låt stå i kylen ca 30 min med lock. Såsen: Olja stekpannan rikligt. Ner med bladen, fröna, löken, vitlöken. Salta. Ner med tomatpurén, gurkmejan, chilin, koriandern, i...

1 h
3-4
3

Ugn 250° Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten. Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklingköttet...

8-10
2

Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingfiléerna och tillslut påsen. Lägg kallt minst 1 timme. Vänd påsen några...

2

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfileérna i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt om. Låt dom ligga i kylen i 2 timmar eller längre. Tag upp fileérna och låt dem rinna av. Smäl...

4
2

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå ca 15 min. Låt osten rinna av och skär i skivor. Strimla tomaterna. Repa bladen från basilikan och strimla dem. St...

4
1

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg undan 3 msk av marinaden till såsen. OBS: Detta måste ske innan kycklingen läggs ner i marinaden! Lägg ner kycklingbenen i resten av marinaden. Låt...

1

Skär kycklingfiléerna i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Banka lätt på citrongräset. Blanda kyckling, vitlök, citrongräs och fisksås. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin....

4
1

Strimla kycklingen i ganska små bitar, bryn i smör, ta upp och lägg åt sidan. Finhacka lök. Skiva vitlöken tunt. Klyfta champinjonerna. Fräs löken och svampen i smör. Strimla tomaterna, lägg i s...

40 min
4
1

Skär kycklingen i 1-2 msk breda strimlor. Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser i en...

45 min
4

Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligt i bunken. Putsa kycklingfiléerna och lägg som i såsen, låt ligga cirka 10 minuter i kylskåp. Ta fram en l...

3 h
6

Köttet skäres i tunna strimlor och marineras sedan i garam masala och citronsaft med lite salt. Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp i ett par timmar. Stek köttet i lite olja. Värm pitabröden...

1

Blanda samman olja, vitlök, lök, soya, sweet chilisås, ingefära och kryddorna till marinaden. Glöm inte smaka av innan kycklingen läggs i. Marinera minst 1h. Stek sedan blandningen i en tjockbottnad s...

4

Marinad: Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över. Låt stå kallt över natten elle...

1 d 1 h 30 min
4

Ugn 225 grader. Skär kycklingen i bitar. Ansa och skär paprikan i bitar. Blanda marinaden och lägg ner kycklingen i den, låt dra en stund. Trä upp kycklingkött och paprikabitar på blötlagda träg...

4

Blanda marinaden av olivolja, citronskal och tio blad strimlad salvia. Marinera kycklingfiléerna i marinaden i ca 15 minuter. Häll salladen i en salladsskål. Strimla sockerärtorna. Skär nektariner...

1 h
6

Blanda sweet chili, soja, ingefära och olja, och låt kycklingen marinera medan du gör salladen. Koka haricots vertsen i 3 minuter. Dela den i mindre bitar. Skölj sallaten och tomaterna, dela sallat...

4

Ugn 175° Bryn den saltade och pepprade fläskfilén runtom i lite smör i en gjutjärnpanna. Ta den ur pannan och fräs den fin hackade gula löken i en msk olja. Slå på balsamvinägern och låt den ko...

4

Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Tärna köttet i större bitar. Lägg i påse. Pressa vitlöksklyftorna i påsen. Häll på sojan och rapsoljan. Blanda. Tillslut påsen med en klämma eller liknande, l...

2 h 30 min
4

Ugn: 250/200° Smält fettet och fördela hälften på botten av en ugnssäker form eller liten långpanna. Lägg skalade potatisklyftor i formen. Stek i 250° mitt i ugnen i ca 5 minuter. Dela kycklinge...

4

Ugn: 225º grill eller utegrill Dela lårfiléerna i tre delar och dela bacon skivorna på mitten. Trä upp kyckling och rullat bacon på dubbla blötlagda träspett. Blanda olja och soja och pensla s...

6

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingfiléerna och marinaden i en kraftig plastpåse och knyt till. Låt stå i kylskåp i ett par timmar. Tillaga bulguren enligt anvisningarna på...

4

Soppan: Skala och finhacka purjolöken. Lägg löken, majsen, vattnet och buljongtärningen i en kastrull. Sjud under lock i 15 minuter. Tillsätt fraichen och låt koka upp. Red soppan med arrowroten. Til...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.