Denna ost är perfekt att ha till hands när du ska göra goda sallader och smörgåsar. Mozzarellan blir utomordentligt smakrik.
Instruktioner
- Lägg vitlöksklyftorna i en skål och häll över kokande vatten. Låt det stå och dra i 1 minut. Låt vitlöksklyftorna rinna av på en bit papper.
- Låt ostarna rinna av och lägg dem sedan i en stor skål eller i tre mindre skålar.
- Lägg vitlöksklyftorna ovanpå osten och lägg ner rosmarin- och oreganokvistarna mellan ostbitarna eller lägg en kvist av varje sort i burkarna. Strö över svartpeppar.
- Blanda oljan och balsamvinägern och häll blandningen över ostarna. Fyll på med rödvinsvinäger tills osten är helt täckt.
- Låt osten stå i kylen minst 1 dygn. Den marinerade mozzarellan kan förvaras i kylen upp till 3 veckor, inte längre.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar