Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad mozzarella

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna ost är perfekt att ha till hands när du ska göra goda sallader och smörgåsar. Mozzarellan blir utomordentligt smakrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vitlöksklyftorna i en skål och häll över kokande vatten. Låt det stå och dra i 1 minut. Låt vitlöksklyftorna rinna av på en bit papper.
  2. Låt ostarna rinna av och lägg dem sedan i en stor skål eller i tre mindre skålar.
  3. Lägg vitlöksklyftorna ovanpå osten och lägg ner rosmarin- och oreganokvistarna mellan ostbitarna eller lägg en kvist av varje sort i burkarna. Strö över svartpeppar.
  4. Blanda oljan och balsamvinägern och häll blandningen över ostarna. Fyll på med rödvinsvinäger tills osten är helt täckt.
  5. Låt osten stå i kylen minst 1 dygn. Den marinerade mozzarellan kan förvaras i kylen upp till 3 veckor, inte längre.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.