Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Väldigt god tårta till födelsedagen eller bara som efterätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör + strösocker poröst, tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Rör sen ner vetemjöl + bakpulver, blandat! Bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret, vispa till hårt skum och tillsätt resten av sockret, vispa en stund till. Bred ut uppepå botten-smeten på plåten, strö den flagade mandeln över och grädda ca 40min 150 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna. Skär tårtan mitt itu, bred ena halvan med hallon (300 gram) + vispad grädde (ca 3 dl). Lägg på andra halvan av tårtan och servera!!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • jimboz 27 januari 2010

    En succé i familjen, jag valde rätt när jag tog detta recept..Tack för en lysande efterätt. Jimpa

  • Lius 5 mars 2011

    Jätte god!

  • MathildaJerner 24 augusti 2012

    Så god tårta! Tack så hemskt mycket för detta recept, kommer bli en stående klassiker. Hade färska hallon och mandarinklyftor imellan, mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.