- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Mycket god till förrätt eller på buffébordet.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull .Mixa sönder kavringen i en matberedare. Tillsätt matfettet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Ta undan några dillkvistar till garnering. Lägg resten av dillen, purjolök, kesella och crème fraiche i en matberedare. Mixa till en slät grön röra. Smaka av med salt och peppar.
- Skär potatisen i små tärningar. Låt sillen rinna av noga och skär den i små tärningar. Blanda ner potatis och sill i den gröna röran. Bred fyllningen på kavringsbotten och ställ kallt minst 2 timmar, gärna längre.
- Skala och skär äggen i skivor. Skala och finhacka löken. Lossa silltårtan från formens kant och garnera med ägg, lök och dill.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar