Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön silltårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mycket god till förrätt eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull .Mixa sönder kavringen i en matberedare. Tillsätt matfettet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Ta undan några dillkvistar till garnering. Lägg resten av dillen, purjolök, kesella och crème fraiche i en matberedare. Mixa till en slät grön röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i små tärningar. Låt sillen rinna av noga och skär den i små tärningar. Blanda ner potatis och sill i den gröna röran. Bred fyllningen på kavringsbotten och ställ kallt minst 2 timmar, gärna längre.
  4. Skala och skär äggen i skivor. Skala och finhacka löken. Lossa silltårtan från formens kant och garnera med ägg, lök och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.