Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minicrépes med spenat och ricotta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små crépes med en krämig fyllning. Perfekt att servera som förrätt eller varför inte till mellanmål eller brunch. Använd den gamla hederliga plättlaggen för att få riktigt små crépes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet och lite salt i en bunke och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och sedan äggen. Vispa samman. Värm laggen och smörj den med smör. Stek små plättar och lägg på hög.
  2. Hacka löken och vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket någon minut tills det blivit mjukt. Tillsätt den hackade spenaten och fräs lite till. Vänd i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg en klick av fyllningen på varje minicrépe och vik ihop. Stick tandpetare genom crépen så håller de formen. Toppa med rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.