Finns en del liknande recept, men min äggfyllning är speciell samt jag gör dessa på färdigköpt smördeg. Bra till picknick, buffé eller matsäck på stranden.
Instruktioner
- Sätt på ugnen, 225 grader.
Börja med smördegen, kavla ut tunnare på mjölat bord. Klä sen muffinsformarna med deg, ställ på ugnsplåt.
- Gör sen de olika fyllningarna.
- Fördela i formarna. Ev krydda lite extra i varje form, kan ju vara så att man vill ha lite olika kryddning fast samma grundfyllning.
- På detta hälls/skedas äggostblandningen så det når upp till kanten på muffinsformen.
- In i ugnen. Grädda i 225 grader ca 15 minuter, kolla så smeten stannat ordentligt och du fårr fin gulbrun färg på pajerna.
- Servera med sallad.
- Pajerna går bra att frysa, eller sätt i kylen o ta med till picknick nästa dag, ha gärna med olika burkar med plockgrönsaker då, små tomater, gurka i stavar eller bitar, isbergssallad.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu har jag fått blodad tand på små pajer o det kan jag tacka dig för det går så smidigt att göra dessa.Och dom smakar bra med perfekt att frysa in.
Dessa pajer gjorde jag till min buffé. Jag fyllde dom med din skinkfyllning. Dom blev sååååå goda. Och så smidiga att göra med färdigköpt smördeg. Dessa kommer jag garanterat göra lite då och då. En klar femma. Tack för receptet Kram Disen
låter gott en liten fråga måste man ha keso i eller kan man bara utesluta det? vad kan man ha istället?
Du kan nog utesluta keson, men det är det som gör att det blir saftigt, tuggigt och gott. Ta kesella, eller extra riven ost, möjligen lite mer mjölk om du helt vill utesluta keson. Du får testa! Lycka till!
Snälla svara snabbt! Kan man ha kräftor i detta recept, ska ha fest på lördag.
självklart kan du ha kräftor - om du menar kräftstjärtar ... ;)